!Een gewaarschuwd mens telt voor 2! LET OP met SPC clickvloeren met geïntegreerde ondervloer in Spanje!

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 21:23

Wij hebben hier in Spanje GEEN goede resultaten gehaald met PVC-SPC clickvloeren met geïntegreerde ondervloer!


Diverse keren hebben wij (omdat het materiaal voordeliger is, en veel mensen voordeliger willen) PVC SPC click vloeren met geïntegreerde ondervloer gelegd in Spanje.

Al deze vloeren hebben wij binnen 2 jaar moeten vervangen! omdat het materiaal SPC (Stone Pressed Composite) bevat. 

Onze ervaring is: dat wij met de  PVC-clickvloer kwaliteiten die wij verkopen NOOIT problemen hebben. Én wij de SPC variaties niet meer verkopen.

De PVC SPC click vloer met geïntegreerde ondervloer daarentegen breekt tussen de clicksystemen bij een iets ongelijk liggende tegelnaad of dergelijke vanwege het harde steen composiet materiaal. De 100% PVC click vloer met geïntegreerde ondervloer past zich aan en breekt niet.

Daarnaast zet de PVC-SPC click vloer met geïntegreerde ondervloer door de warmte zomers in de Spaanse woningen bij de naden uit en komt daardoor omhoog te staan. Bij de 100% PVC click vloeren hebben we daar nooit last mee gehad. Gelukkig!

SPC staat voor stone polymer composite of stone pressed composite. De harde kern van een SPC vloer is – de naam verraadt het al – gemaakt van kalksteen. De samenstelling van een SPC vloer bestaat uit vier verschillende lagen met elk zijn eigen eigenschappen, waardoor een SPC vloer het gebruiksgemak van laminaat met de stevigheid van keramische tegels combineert. Alle SPC vloeren zijn voorzien van een gepatenteerd kliksysteem, waardoor deze eenvoudig zelf gelegd kunnen worden. Omdat de term SPC nog niet bekend is bij het grote publiek, geven veel bedrijven de voorkeur aan de term ‘klik PVC’ of ‘rigid core PVC’. In bijna alle gevallen zijn PVC klik vloeren en SPC vloeren in feite identiek aan elkaar. Zelfde product, andere benaming. Dit is dus nietwaar!

Een link met nog meer nadelen van een SPC click vloer.

Hieronder een paar foto´s van vloeren die wij hebben moeten vervangen.


Deze PVC/SPC click planken vloer was binnen 2 jaar zeer slecht en kwam overal los te liggen.  Ook daar hebben we service verleend door deze te vervangen. Referenties zo mogelijk opvraagbaar.


Deze PVC/SPC click tegelvloer leek na enige weken al op de woelige baren van een zee. Ook daar hebben we service verleend door deze te vervangen. Referenties zo mogelijk opvraagbaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.